Monday, November 28, 2011

rinduuu

Assalamualaikum .. :)

Hai . Ni aku nak ckp nie . dengar aww . hehe . kalau kowang nak taw , sumpahh da beradab tahun aku x update . malaz dohh . aku pun tak tahu ape punca nye aku jadi malaz begini . aishh ! bgus kan perangai aku nie ? HAHA

Anyway , skng kan tengah school holiday . kan ? so , kowang ngh uat pe haa ? tak boring ke dok kat uma ? aku plak cam mne ? haa , lau kowang nak tahu , aku cuti nie .. heehe . jeng.. jeng .jeng .. ne lehh bagi taw . hehe . gedik kan ? so , aku punye hal laa . x payah nak sibuk . oky ? :)

Kowang tahu tak ? msty laa x tahu kan ? aishh ! sengal tol . hehe . kowang tahu ta? aku niee rinduuuuuuuu giler kat kawan2 aku . x kisah laa yang perempuan ke lelaki . aku dah lama x jmpe dyeowg . rinduuu giler kot ! hehe . lagi2 rinduuu kat Niena , shima , azzahra' , mira , sheraa sheraa dan yg lain . kalau aku tulis kat sini .. gamak nyee , sampai esok , luse dan sbgainye , x abiz2 . HAHAHA

oky laa. tuu jea aku nak tulis . Pepunn , GUD LUCK KAT BUDAK2 yg esok nak amik pekse darjah khas . oky ? buat baek2 . kalau x tahu . tnye jea pengawas tuu . confirm dpt jwpan . macam aku dulu . hehe . oky , bubbyee ! salam ~~

Friday, July 1, 2011

MISS THEM !

Oit, bila ar kowang nak balik rumah ? rinduu sey kat kowang ! lagi-lagi kat akak . hehe. bile kowang ade. asyik- asyik gaduh je. kan ? tapi best laa. sekali sekala. ala gaduh sebab berkira sangat tut tet titt.. HAHA. *pelik sungguh ! hhehe. it's oky. yang penting kiteowg happy go lucky ! kan ? hurm, akak, along and angah . balik laa. tetibe jee adik rindu kat korang. tak tahu kenapa. HAHA. *sengal.

so, gua terpaksa la hanya mampu tengok pic dyeowg je. sangat sedih dan terharu ! ni kalau dyeowg bace, sumpah ! mesti dyeowg gelak besar punyee. kan ? HAHA. adik dahh tahu dah. hehe. cube kowg tengok ? sama kan muka kiteowg,  japp ae, cepat sangat bnde nie nak uploud pic.





yeaah ! tomorrow, my sis go back home ! hurray !

so, tak mau cakap byk2. bubye.:)

" ALWAYS MISS YOU SIS "

SEMUA BARU :)

uuuyeaaahhhh ! akhirnye. berjaya juga misi aku ! HAHA. kaw tengok ? semua baru kan ? background aku cantik kan ? lagu aku . best kan ? HAHA. perasan jee lebih ! menyampah. hurm,. ape sudah aku merepek ni.. actually, aku pun tak tahu knpe tiba-tiba aku jadi  SANGAT rajin dan rajin. mungkin aku ingin berubahh . *giler argh syaza . HAHA. { ayat yg selalu sheraa hilton gune, }hurm, tetiba plak teringat kat dye. hehee.. japp ae..
   ..........................

                               
                     ( haa, tengok ? siap letak pic dye lagi , bagus kan ? )

HAHA, eishh ! ape aku nie.. merepek jee dari tadii. sudah-sudah laa.. ok ? :)  btw, aku sebenarnye tak tahu nak cerita ape kat sini. hihi. tah ke mana tah, idea aku tuu larii. erm, jap lagii aku kejar balik. HAHA, tengok ? aku merepek lagi. dah macam mane ?! pening2.

oky2. aku cuma nak bagi tahu, yang aku gembira sebab blog aku dah berwajah baruu. yeppiiiy! dan lagu pun dah berubah ! tak tahu kenpa, tetiba rajin. then, kerja sekolah pun tak buat ! memang bagus ! kan ? ok cukup. aku pun malas nak membebel. better aku tidur dan mimpi yg indah ! HAHA.

bubye. and gud nite ! :)

Wednesday, June 8, 2011

Thanks A Lot

 Awak, kenapa awk jadi mcm nie ? awak dah lupe kan sye ke ? oh, oke ! thanks. sye menghargainye,
awak, awak, awak ! saya rase la kan. BETTER, awk remove jee saya dalam memori awak 2. lebih bagus dan afdal ! saya rase la kan, memori awak tuu dah penuh dengan sampah sarap . yang ape ape tahh.. kan ? bagus kan ideal saya tuu? so, ucapkn terima kasih ye dekat saya . jangan lupe ! 

sekarang, saya pun tak tahu nak tulis ape ! buntuu + ******** = otak sudaa kering, so, kena tambah air. pe pun, Thanks a lot ! :)


Tuesday, May 31, 2011

PaTut ke ?



Syaza, syaza, syaza... haish, kaw nie kenapa ha ? ! asyik2 termenung je.. xd kerja lain ke kau nak buat ?! haish ! nanti kang cik jer naik, aku tak tahuu. HHAHA

oh, oke2.. actually, 2 sebenarnye bukan niat dan motif aku .aku nie sebenarnye tak tahu la.. sama ade nak maafkan orng 2 ke tidak . hari hari aku fikir, then aku menangis ! err,, aku tak sanggup da nak nangis. habis air mata aku. tapi, tah laa. aku tak bole nak lupekan ape yang dia buat kat aku, walaupun kesalahan die kecil. tapi, esh ! susah der nak lupekan.

kau rase macam mane ? aku tahu, nabi pun ampunkan umatnye,. tapi, aku ? err..tah laa. pening giler tahap babun, aku fikir bnde tuu..  kau tahu ? bukan nye sekali, tapi dah 2 kali die buat aku macam gituu,, so, aku dengan serta merta, tak leh terima ! 

*kpda sahabat yang aku sayangi tuu.. sory laa,, aku tak leh maafkan kau lagi . susah dohh aku nak lupekan sume 2. kau ingat senang ke ?! dah la kau heboh kan kat sume orang. jatuhh dohh maruah aku ! kau tahu ?! tapi, yg pelik nye, kau tak tahu MALU kew ? jaja dan cerita bnde tuu kat sume orang ?! kalau aku MALU dohh !

tapiiiiiiiii.. kenapa kau tak hebohkan dekat satu sekolah ?! kan senang ! gune jee mikrofon tuuu.. senang sikit ! kan ? mybe, tu rase nye nak kau rase puas hati dan nak malu kan aku ! esh ! BONGGOK betol !


ANYWAY, THANKS A LOT OKAY, MY BEST FRIEND ? ! akan ku kenang jasamu ituu.. tahniah aku ucapkan ! ALWAYS lovee & miss youuuuu !! <3 <3

*weii, nie aku saje saje jee buat bnde nie, saje nak lepaskan tension ! oky ? xd niat pun  nak sakitkan hati mne2 pihak . :)


      yang tulus ikhlas dari :
~ Syaza ~

Monday, May 30, 2011

Just Wait and See !



Yeayy ! cutii sudaa lama bermule.. tapii.. aku nie baru sekarang sedar ! HAHA * sengal .. ble sebutt pasal cutii, sume owg akan BERGEMBIRA ! kan ? termasuk aku . tapi.. bile LAGI gembira .. bile cikgu-cikgu bagii HOMEWORK ! err.. tension siutt ! bukan kew waktuu cutii untuk minda kiteowg rehat sebentar ! kan ? aku rase idea aku tuu sangat tepat & berkualiti ! *cewaahh tak tahan . :D


Hurm... oky2.. sebenarnye, tuu  bukan niat aku nak tulis.. tapi tetibe tertekan . HAHA. oky, sekarang memandangkan cuti 2 MINGGU ,so, aku boleh buat sesuka hati aku. lagi2 waktu bangun tido ! aku biase la.. anak Jasni nie, memang, bangun awal giler ! bangun pukul  tett tutt .. *secret ! HAHA . haish ! memamg best ! hari hari dengar ibu aku membebel dan bising ! Ibu aku akan cakap, "adeq bangun !! dahh pagii, kemas rumahh cepatt !!" itu laa perkataan yang selalu ibu aku cakap ! best kan ? pagi pagi butaa dah menceriakan suasana kat taman aku tuu ! HAHA *kau ade, xd kan ?! so, jangan jelez oke ? :)


Lagii satuu.. sekarang nie..aku tak sbar ade orang masuk meminang !aku dah bersedia dah ! AHAH.. giler kan ? tapii aku rase kalau kowg percaya , hurm.. sangat  giler dari aku ! HAHA , ehhh,, tapii memang betul oke ? !series ! cume tibe mase yang sesuai jee.. hehehehe..  so, kalau jadii.. korang TUNGGU DAN LIHAT .. KAD JEMPUTAN AKU SAMPAI KAT PINTU RUMAH ANDA SEKALIAN! oke ? good :)


haishhhhh! tetibee aku rase maluu plakk cakap macam tuu ! HAHA .. *gedik telah melanda diri aku ! HAHA
oke laa derr.. nak outt *cewahh macam kat chatt pulakk .. oke bubye,,tata, titi ! semoge berjumpe di lain hari :D 










                                                                                               drawing by ;
                                                                                           ~ Misswhatever ~

Sunday, May 29, 2011

Tetibe jee ~~

Fuhh ! huuu !!! haisyem !*bersin manja. HAHA err, kenapa lah dengan hidung aku nie..asyik asyik bersin jee.. sakit der hidung aku.. aish ! patut laa.. kaw nak tahu ? buka telinga dan minda dengan luas - luas oke ? Good :)
ohh,, berbalik dengan cerita aku tdi,, err kaw nak tahu ? blog aku nie dah mcm sarang ape tah..nak cakap sarang tebuan ? erm..tipu laa pulakk.. hurmm,, tah laa ek .. kaw fikir laa sendiri :D ?


Pehh ! lama sudaa aku tak update blog aku nie .. kaw tahu ? aku nie sekarang memang MEMANG ! MALAS SANGAT2 ! tak tahu kenpa penyakit nie melekat dekat badan aku ! errrrrr... sunguh hairan & membingungkan . aish !


now, i pown tak tahu nak tulis pe dah.. no idea, no writing ! *cewahh tak bole bla.. oky laa bubye !miss and lovee u ! <3


     
ikhlas drpd :
 Nor Syaza Syafawani binti Jasni :)

Tuesday, April 19, 2011

Sorry Kawan

kawan, aku mintak maap kalau aku buat kaw rse susah hati or kecewa dengan aku..aku bukan nye ape..cume aku MALU nak tegur kaw pagii tadii.. tetibe je ade rase GEMENTAR dan TAKUT ! tak tahu kenapa..


kawan, kaw nak taw tak ? aku rindu sangat nak dngar kaw ketawa kuat2 ! tak payah gune speaker pown aku rase it's oky.. sebab satu bangunan boley dengar . kan kawan ? then, aku rindu nak bergurau senda dengan kaw, kawan ! aku rasa kalau satu hari aku tak bercakap dengan kaw.. aku rase laen macam jerk.. tengok macam pagi tadi.. aku jadi pendiam SEKETIKA ! uhhh... boring giler ! aku dengar dari jauh jee kaw berbual dengan membe membe yang lain.. aku jelez kaw taw ! JELEZ sangat2 !! dan TAK SUKE ! 


kawan, kaw nak taw..aku sayang sangat kat kaw kawan ! aku dah anggap kaw macam adik beradik aku bukan macam kawan biase !! kaw taw ? walaupun kite berkenalan dalam waktu yang singkat.. aku rase macamm dah lame kite berkawan ! aku rase kaw pun macam tuu.. kan ?


kawan , cube kaw bace ape yang aku tulis kat bawah tuu.. ok ? :)


                          kawan, kaw nak tahu ?
                        aku sayang sangat sama kamu,
                       aku rindu sama gelak tawa mu,
                      aku mahu kite sentiasa bersama sama
                     aku mahu kite sentiase bahagia dan ceria,
                    aku tak mahu kehilangan kamu,
                   aku mahu kaw tahu,
                  hanya ini yang mampu aku luahkan sama kamu ,,,




  AKU SAYANG SANGAT2 SAMA KAMU ! 


terima kasih kawan.. kaw telah membuat aku sentiasa ceria dan tersenyum dengan manis sekali  :D dan 
aku bersyukur dapat kawan macam kamu.. thanks :') hanya Tuhan je yang tahuu ! 




                                                                                   with love,
                                                                   kawan mu yang comel ! :D
                        

Sunday, April 17, 2011

KESUKAAN

uuuuuuuuuuuyeeeaaaaahhhhhhhh !!!!! hari yang paling paling aku senang hatii.. tah x taw kenape ?! Haha.. kenapalah anak cik jasni nie.. suke sangat dari semalam... asyik asyik memegang... ??? memegang  pen dengan pelbagai bukulah ..ape laa kowng nie..hehehe.. aku tak taw kenapa aku TERLALU rajin dan bersemangat untuk membuat kerja sekolah.. huhhh! sungguh tidakku percaya.. hahaha... sampaii  my mummy and daddy aku.. cakap.. aiikkk ?? rajin pulakk adeq buat kerja sekolah sampai tengah malam.. kalau tak .. sebelum pukul 12.00 dahh ade kat katil ..& mimpi yang indah indah.. hahaha..yelaa katil aku kan empukk dan lembutt macm iklan softlan tuu... :D  TENGOK ?? my parents pun not believe with me ? aiiyoyoo..dah macam mne ?
                          
                            

   hah ? tengok tuu.. sikit kan kerja sekolah saya.. itu laahh yang saya rajin dan bersemangat untuk membuat kerja sambilan.. bukan kerja sekolah ae kawan kawan..HAHA.. 

                               
                             tengok tuu.. boy nie rajin macam saya ;)


                          
                                  
   comel kan budak tuu ? dia comel macam saye..saya dah tahu dah .thanks.. :)

                             
                       Dan yang terakhir...saya ingin kata kan ........
                                  
    I ALWAYS  LOVE BOOOOOKK ! ! !




                                                                                                                      
                                                                                            with love , 
                                                                                            Dax KeCik

Sunday, April 10, 2011

Rinduu + bencii

arghh!! aku rindu giler sama blog aku.. daa lame aku tak update.. ye aku taw..sekarang aku mmg mmg busy ! mengalahkan perdana menteri.. HAHA .. kaw nak taw ? keje skola aku..hari hari melambai aku. tu tandanye,,die suruh aku buat..tapii kaw taw laa an..aku nie daa laa jenis yang sangat sangat RAJIN ! kan ? haha.. erm..tpii nak uat macam mane..kene buat jugakk laa akhirnye..kalo x buat mati katak laa aku dengan  cikguu aku..HAHAHA..

kaw nak taw ? kalau tak nak..tutup telinga..ok ? :p . Aish..kan aku dah lupe ape yang aku nak tulis..alamakk..erm..kejap ae..

 .................................

haa...sekarang aku dah ingat ape yang aku nak tulis tadii..tdi tuu aku ketuk2 kepala aku tuk cube mengingatinye..HAHA..  sowie laa..hari nie mood aku tak bape nak oky.. agk giler sikit...hihihi.. erm..oky2..kite berbalik cite yang tdii tuu... nie aku nak tanye kowang laaa.. SIVIK 2 penting sgt kew ??? sampai masuk result SPM KEW ??!aku hairan betul laa.. knpe laa ade _ _ _ _ _ aku nie tergedik gedik nak kiteowg wat video untuk khidmat masyarakat..eiiuu..please laa.,kdng2 terasa menympah plak..tpi..bile fikir blik..astarfiruallahalazim..aku taw aku nie jahat ? so, what ?!

then, dye ckp..kalau kiteowg x buat..mrkh akhir tahun xdpt..so,ade aku kesah ke ? ala..sivik jerk..senang giler nak ****** ! tapii..disebabkan kite owg BAIKKK !! kiteowg buat laa.. kalau tak ..mule laa..suaranye ayu die keluar...esh ! tak suke betul aku.! 

eii....gerammmm betull !! aku rse better aku stop kat sini..kalau tak..makin bertambah laa dosa aku..HAHA..ok laa..bubye,... 
p/s : sowie ye cikgu kesayangan aku tuuu !! bubye.. love u teacher ! :pppp


drpd : anak kesayangan cikgu ,.  (4 SI 1)

Wednesday, March 16, 2011

Hello hello

ok2.. aku taw sekarang cuti skola sudaa bermula.. kaw nak taw ape sepnjng cuti aku uat pe ? bce baek2 ok ? :')

      1.  kne bce bku .. OH MY GOD ! aku suke sgt2 ! bgoz kan ank cik jasni nie ? ! :D
      2. kne jge ayah aku ! uyyeeaah ! kaw nak taw knpe ? mlz laa aku nak cite .. xd mood ! :p
      3. kne buat kje sk0la.. knpe laa,,ble cutii msti kne ade kje skola ..esh ! x ske btol aku ! errrrrr
          kenapee !!!!!!  ok2,,,sbo syaza ! :D

aku rse 2 je kot ! aku nga ketandusannn idea ! bubye !ehhh, tertinggal plak ..

  "  AKU RINDU SGT SAMA SEORANG BUDAA NIE ! MISS YOU SO MUCH !<3"


drpd : anak cik Jasni yg comel ! haha

Friday, February 25, 2011

i miss you !

rindu ? mestilah rindu . rindu ssgt nie ! daa ta dapat nak bendung ! aku rinduu giler kat ... tett ! shuuttt ! diam diam daa laa.. tak payah nak kecoh kecoh , aku tak suke ! PAHAM ?! good ! :')


i misss uuu ! <3

                 

 

                                                                with love,
                                                         ~ miss whatever ~

Thursday, February 17, 2011

STUDY STUDY !

YES !  PEPERIKSAAN X LME LAGI ! itu laa yg aku nanti nantikn drpda dluw.. * cehh ayt nk best ! hahaha.. err...sbnenyr aku takut giler beb nk pkse ! walaupun peperiksaan BULANAN ..tp aku rse cm peperiksaan AKHIR TAHUN je.. waa ..bgus kan aku ? semangat nie ! haha.. kaw tahu subjek pe yg aku ske ? kaw tengok ae..

  1. ADDMATH ( subjek yg paling paling orang ramai GEMARI . kan ? )
  2. SEJARAH ( bab 1 lgi..x abs abs n tamadun je..esh ! )
  3. BM ( subjek nie pown nmpk cm senang..tp..byk giler cabang2 dye ..adoiyaii )
  4.EKONOMI ( subjek yg kne byk membace ! daa laa aku RAJIN nak membaca )
  5.AKAUN ( byk kira kira..bole laa aku t daa besa aku jdi AKAUNTAN , haha )

itu je *kot yg aku rse laa buat mse buat mse sekarang ! haha..bagus kan anak cik JASNI nie ! mmg bagus ! aku pown sekarang nk tulis pe..NO IDEA ! so, study laa ok ? ! :)


     
       nmpk x ? aku tgh STUDY nie ! so, jgn kacau ok ? ! haha


          
nie aku punyer kawan ! syakirah =)



                                           <3



               kaw tgk ? PEMALU rpenye aku nie..hahaha

Monday, February 14, 2011

BUSY !

SOWIE LAA KAWAN ! BUSY LAA..H0MEWORK AKU TELAH MELAMBAI2  NIE..BUBYE ! <3

Friday, February 11, 2011

JoM Larii ! yehh !

Yeh ! ari nie ,mmg best laa KOT ! hahaha..kaw nak taw sbb ape? sbb...aQ n member kesayangan aq berlari bersama sma..uuyyeeaahh ! haha..S0 SYOK ! haha..tpii..IQA plak xd ! sedihh laa. erm...xp..atleast aq ade gmba dye..leh aq tunjukk hehehe..  ok kalo kowg nak taw..2 dye IQA ! kawan aq..hheeh..kawan n dye? mmg bEST ! dye seowg kpla yg GONJENG2 sikit ! haha..kowg taw gonjeng 2 bnde peaa?mksdnye GILER2 laa..hahahha..h0'alorh ..2 pown  x taw kaa?! adoiyaii !
    
                      Afiqah' Johari
                     iqa miss u ! <3 auww..

 erm..xp laa..  cikgu math aq  ade...CIKGU SHIKIN ! yehh ! syg cikgu ! aww...opss jgn mara ok ! :D then, kte0wg lepak pantai ! mmg BEST ! tpii...sk0la tettt... pown ade..erm..agk sera*** r...op ! TERLEPAS plak ! haha.. :p 


nie aq nk cite..dax2 yg umo 16 taon ke bwh.. jgn bce ok ! xbaek tuk mindaa anda ! ok? good ! :') haha...ok2, kaw nk taw pe yg kteowg nmpk ?! wow ! mmg GILER ARGH !! aq tgk ..e'eh..SMART ! agk2 laa..aq taw laa kowg naek mOTO ..tpii,x yh laa nk menGEDIK sgt !nak tunjukk kat sume owg yg kowg 2 *FAMOUS ! ehh japp2...FAMOUS KEW??HAHA..maen pegang2  plak...eiiuuww ! geli seyh! aq rse an..kaw PATUT ! PATUT OKY ! dengar laguu  nie..*jgn pegang pegang,duduk renggang renggang ! hahaha ,. MELUAT PLAK AQ TGK ! pas ue..bile kite0wg cite..mle laa nk cri gdo ! eii..PLEASE R ! SERABUTTT JER ! *sowie ae kal0 KAW terase ! HAHA..aq taw..aq skng daa JAHAT sikit ! tp..x laa JAHAT CAM KAW ! OK ! :') argh ! oky2..sbo SHAZA ! err..mAKIN bertambah plak pahala aq kt sni..ok ! STOP HERE ! tenqiu ! :')



           
      kaw tengok ? mke aq yg x bpe nk ske kat kaw ?! HAHA
       
                                                                                                                       created by
                                                                                                                      MissWhatever

CERITA YANG AGAK "HOT" LAA

erm...kaw nak taw pe dye cerita 2 ? aq pown sbnenye x taw laa nk mule cerita 2 cm ne an..tp belasahh je laa..asl kn ade..kn2?haha..first, mse 2 wktu blik..aq nkg  kls dax nie..ttbe jerk..aq terdengar suare yg aq agk knl laa an..cm CARA nk bergado je..aq pe lgi...j0in laa skli...hehe..sjew menyibukk kan diri,..

X lme bpe minit jew,,,DYE0WG pown BERcakar MULUT ..aq?? W0oo...kaget p0wn ade an..ye laa,first time tgk owg bergd0 face to face..tp..best pown ade gak..HAHAHa..then, aq tgk DYE0WG cam lancakk je bergad0..aq pe lgi..cabut lari laa...haha...*jahat an aq??err..ADE AQ KESAH KE KAW NAK CKP PE?
SUKE ATI AQ LER ! hahahaha..

oky2...sowie2..* aq an BUDAA BAIK ! lpew plak..hahaha... lps aq cbut lari..dyeowg BERTEKAK smpai dngr kat block bwh,..wow ! DAHSYAT an ?! bguz ! hahaha..kaw nak taw...lps 2?? pe lagi.. cikgu kesygn sk0la aq laa yg dtg kat kls 2 ..haha...DAHSYAT KAN ! haha..lps ue..pe lgi..bwk laa msuk pjbt dye ! PADAN MUKE ! * nie aq ckp PDN MUKE kat kwn  aq ,YG AQ X SUKE, YANG BERLGK BGOZ SGT..DYE EGT..DYE BWU MSOK SKOLA,DAA BG0Z sgt laa! Eiii BLAA LAA KAW ! kesian member2 aq ! pe p0wn gud luck ae KAW yg kne TAHAN n CIKGU ACU ! TAHNIAH KAWAN ! hahhaaha ..kaw nk MARAH N AQ??? wh0 CARE ?! nie bl0g aq..ske hati aq laa nk tulis pe kat sni..pe yg kaw kesah? GET LOST R !

pepown...aq pnt laa...nk tulis bnde nie...baik aq uat kje sk0la..lgi BG0Z! erm....kan aq daa jadi BUDAA JAHAT SIKIT ! hahaha..pe pown  ... senyum skit.. :') hahaha...



                                                                                                                                           Created by :
                                                                                                                                         miss whatever  

Tenggss beb !

kpd KAWANKU yg bernama SHERA HILTON : (ayat BM nie )hahaha oitt..tenggss oky ! kerna uat kn aq blog nie..heheh..nie yg SAYANG kat kaw ! HAHAHA...Mmmmuaaahhh ! <3 oppssss ! TERkiss plak ! HAHAHA
pe pown tenggss oky !~~~

Thursday, February 3, 2011